Mahluta çorba hangi yöreye ait?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.
Meyir çorbası nasıl yapılır?
Batman Ayran Çorbası (Mehir) – Batman buğdayı iyice kaynatılır ve ıslatılır. Kaynadıktan sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilir ve kaynatılmış, kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırılır. 10 dakika bağımsız kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Pırtike çorbası nedir?
Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak tercih edilen; Siirt mutfağının lezzetli öğelerini bünyesinde barındıran bu çorbayı denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Bu harika geleneksel çorba besleyicidir. Temel malzemeleri arasında ıspanak, pirinç ve sumak suyu bulunur.
Mehir çorba nedir?
Batman Ayran Çorbası (Mehir) Malzemeler dövülmüş buğday ve yoğurttur.
Andaloz çorbası hangi yöreye ait?
Şimdi bu nefis yemeğin hangi yöreye ait olduğunu öğrenelim. Andaloz çorbası lezzeti ve besin değerleriyle ön plana çıkan, Bursa şehrimize özgü bir lezzettir.
Ovmaç çorbası hangi yöreye ait?
Malzemeler: 1 çay bardağı Ovmaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan Ovmaç, yumurta ve unun yoğrulması, rendelenmesi ve kurutulmasıyla oluşur.)
Meyir çorbası nerenin?
Adıyaman yöresiyle özdeşleşen meyir çorbası yoğurt ve bulgurla hazırlanır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba Siirt, Batman ve Diyarbakır yörelerinde de popülerdir. Meyve çorbasına sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Mehir düdüklüde kaç dakikada pişer?
Ezilmiş buğdayı iyice yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz. 5.5 su bardağı kaynamış su ve tuz ekleyip düdüklü tencereyi kapatıyoruz. Kaynadıktan sonra orta ateşte 30-35 dakika pişiriyoruz.
Mevlana çorbası nedir?
Konya Mevlana Restoran’da deneyebileceğiniz ilk şey “Bamya Çorbası”dır. Küçük bamya çiçeklerinden pişirilen ve baharatlı etle hazırlanan, farklı bir tada sahip lezzetli bir çorbadır. Fırında mercimek, yine Konya’ya özgüdür.
Haluçka çorbası nedir?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damakta nefis tadıyla tatlı bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir. Genellikle meze menülerinde yer alan Haluçka çorbası, Samsun halkının severek tükettiği yemeklerden biridir.
Pum pum çorbası hangi yöreye ait?
Bu sayımızda sizlerle Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını kaynatıldığında çıkardığı sesten alan pumpum çorbasının tarifini paylaşmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 kase mısır unu.
Dımbıl çorbası nedir?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.
Mihr çorbası nasıl yapılır?
Mehir çorbası tarifi nasıl yapılır? Yaz aylarında en çok hazırlanan çorba; Öncelikle buğday ve nohut katı ayran kıvamına gelene kadar kaynatılır. Haşlanan nohut ve buğday kaselere konur. Üzerine nane serpilir. Afiyet olsun.
Lebeni nasıl yapılır?
Geceden ıslatılmış nohutlar ve ezilmiş nohutlar düdüklü tencereye konulup suda iyice kaynatılır. Diğer yandan yoğurda yumurta ve tuz eklenip kesilmemesi için çırpılır. Kaynayan nohut ve nohutlara çırpılmış yoğurt eklenir ve birkaç dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Ayran aşısı hangi yöreye ait?
Diyarbakır Mastava aşı malzemeleri; yoğurt, pirinç, bulgur, yumurta, buğday unu, su, tuz, tereyağı ve üzüm pekmezidir. Bu yemeğe halk arasında Ayran Aşı da denir.
Mahluta çorbası neden yapılır?
Mercimek ve pirincin bir araya getirilerek baharatlarla karıştırılıp kaynatılmasıyla yapılan bu lezzetli çorba, aile bireylerini çok mutlu edecektir. Evinizi saran hoş kokusu ve doyurucu içeriğiyle Mahluta çorbası sofralarınızı taçlandırmaya adaydır.
Hatay’ın meşhur çorbası nedir?
Kumbursiye Çorbası: Bu çorba kuzu eti, nohut ve arpacık soğanı ile yapılır ve Hatay ve çevresinde yaygın olarak tüketilir. Kumbursiye çorbası Hatay’ın diğer yemekleri kadar meşhur olmasa da, kimsenin vazgeçemediği lezzetlerden biridir.
Yüksük çorbası hangi bölgeye ait?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Buğday çorbası hangi yöreye ait?
Erzurum yöresine ait köfteli buğday çorbası nasıl yapılır.