İçeriğe geç

Mahvetti Nasıl

Mahvetti kelimesi nasıl yazılır?

Yok etmek, yok etmek anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla hatalı olarak harap olarak yazılır. Doğru kullanımı yıkım şeklinde olmalıdır.

Mahfetmek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: Harabe.

Mahvolmak nasıl yazılır TDK?

Harabe kelimesi, dilde, yani telaffuzda yanlış ifade edilen kelimelerden biridir ve boşa harcanmak, yok olmak, işe yaramaz hale gelmek gibi çeşitli anlamlara sahiptir. “Harabe” kelimesinin en doğru yazımı “harabe” olarak bilinir.

Park etmek mi farketmek mi?

“Difference” kelimesinin doğru yazımı TDK’nın tanımladığı gibi “notice”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “notice”dir.

Mahv etmek ne demek?

İsim. [1] yıkım, tahribat, yok olma, çöküş, çürüme. [2] insan kusurlarından arınmış olma durumu.

Bir şey nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “something” kelimesinin doğru yazımı “something”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “something”dir.

Menetmek nasıl yazılır?

TDK’ya göre verboten kelimesinin doğru yazımı “forbidden”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Alt etmek nasıl yazılır TDK?

To do, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcükte ses düşmesi veya ses türetmesi yoksa ayrı yazılır: aşmak, sunmak, kurtarmak, dans etmek, anlamak, göç etmek, açıklamak, kabul etmek, hizmet etmek, hizmetkar olmak, fark etmek, aldatmak, bahsetmek, terk etmek…

Affetmek nasıl yazılır?

Arapça kökenli olup asıl biçimleri tek heceli olan bazı sözcükler, to be, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle birleşerek ve ses düşmesi, ses değişimi veya ses türemesi yaşadıklarında yan yana yazılırlar: emretmek, yasaklamak, toplamak, ortadan kaybolmak; vurmak, övmek, övgüde bulunmak; affetmek, hissetmek, reddetmek…

Teessüf etmek nasıl yazılır?

Kelimeyi nasıl yazarım? Üzgünüm! Kelimenin doğru yazımı nedir? Cevap: Üzgünüm!

Gasp etmek bitişik mi?

TDK’ya göre gasp mı şantaj mı? TDK’ya göre gasp kelimesinin doğru yazımı “gasp”tır.

Sarf ettiği nasıl yazılır?

TDK’ya göre “spend” kelimesinin doğru yazımı “spenden”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Arz etmek nasıl yazılır?

Teklif nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “offer”dır. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. Yanına “to deliver” olarak yazılması yanlış bir kullanımdır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Semizotu nasıl yazılır?

Botanik adı, semizotu (Portulaca oleracea) anlamına gelir, semizotu ailesinden otsu bir bitkidir, etli ve asidik yaprakları sebze olarak yenir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak semizotu olarak yazılır. Doğru kullanım, semizotu şeklinde olmalıdır.

Mahvoldum nasıl yazılır?

“Ruined” kelimesinin doğru yazımı “we are ruined”dır. Yanında yazmaktadır. Ayrı yazımı yanlış kabul edilir.

Alt etmek nasıl yazılır TDK?

To do, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcükte ses düşmesi veya ses türetmesi yoksa ayrı yazılır: aşmak, sunmak, kurtarmak, dans etmek, anlamak, göç etmek, açıklamak, kabul etmek, hizmet etmek, hizmetkar olmak, fark etmek, aldatmak, bahsetmek, terk etmek…

Katetmek nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre Katetmek kelimesinin doğru yazımı “katetmek”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Muazzam nasıl yazılır TDK?

“Muhteşem” kelimesi ne anlama geliyor? – TDK Kelime Anlamı: Muazzam kelimesi son derece büyük, kocaman veya etkileyici anlamına gelir. … Kökeni: “Muazzam” kelimesi Arapça kökenlidir. … Örnek Cümle: Bu proje muazzam miktarda emek gerektiriyor ve tamamlandığında muazzam bir etki yaratacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir