İçeriğe geç

Arayol Nasıl Yazılır

Ana nasıl yazılır TDK?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Otoyol nasıl yazılır TDK?

PDK ayrıca yol kelimelerinin ayrı yazıldığını söylüyor. Bu mantıkla seçeneklere bakıyorum. Kara yolu ayrı yazılıyor. Hava yolu ayrı yazılıyor. Keçi yolu da ayrı yazılıyor. Deniz yolu da ayrı yazılıyor. ancak otoyolun yanında yazıyor.

Anadil nasıl yazılır?

Ana dilimi nasıl yazarım? Ana dil, en doğru şekilde ana dil olarak yazılır. Ana dil olarak yazmak yanlış bir yazımdır. Ayrı olarak yazılmalıdır.

Anayol nasıl olur?

Otoyol; Trafiğin sakinleştiği sokakların birleştiği ve ilk geçiş hakkına sahip olan yoldur. Ancak, ana yol her zaman en yüksek trafik hacmine sahip yol değildir. Bazen tali yollarda ve bağlantı yollarında ana yoldan daha fazla trafik olabilir. Tali yollar; Bunlar ana yollara çıkan ve daha az trafiğe sahip yollardır.

Anayol ayrı mı?

Bileşik bir isim olan bu kelime sıklıkla yanlış olarak “ana cadde” şeklinde yazılır. Doğru kullanımı ana cadde olmalıdır.

Ana cadde nasıl yazılır TDK?

15. Mahalle, meydan, bulvar, cadde ve sokak adlarında kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Halit Rıfat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Sokağı, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb.

Önayak nasıl yazılır?

Önayak kelimesi birleşik bir isim olduğundan ayrı ayrı değil yan yana yazılmalıdır.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

RAW MEATBALLS KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla yanlış olarak raw meatballs olarak yazılır. Doğru kullanımı raw meatballs şeklinde olmalıdır.

Art arda nasıl yazılır?

Ardışık kelimesinin doğru yazımı “sequential” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Ana okulu nasıl yazılır?

Anaokulu kelimesi “anne” ve “okul” kelimelerinin birleşimidir. Her iki kelime de anlamını koruduğu için birlikte yazılır.

Cadde anayol mudur?

Trafik yönetmeliğine göre ana yollar ve tali yollar arasında bir ayrım yapılır. En yüksek trafik hacmine sahip ana yoldur. Bu genellikle yol-yol ayrımı şeklinde yapılır. Aksi belirtilmediği sürece bu en yoğun taşıt yolu değildir.

Anayol mu tali yol mu?

Trafiğin yoğun olduğu yola otoyol denir. Ana yola göre trafiğin daha az olduğu yollara tali yollar denir. Birinci derece yollar ana yol, ikinci derece yollar tali yol olarak adlandırılır.

Tali yol nasıl yazılır?

YAN YOL KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI – Üzerinde bulunduğumuz yan yol yakında derin bir kıvrım yaparak ana yola bağlanacak.

Ana ne zaman bitişik yazılır?

1. Ses düşmesi yaşayan bileşik kelimeler yan yana yazılır: birbirlerine (< biri), kaynana (< kaynana), kaynana (< kayınpeder), nasıl (< orijinal), neden (< ne için), pazartesi (< pazardan sonra), sütlaç (< sütlaç), vb.

Ana vatan nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre, anayurt kelimesinin doğru yazımı anayurt olarak verilmiştir. Ayrı yazılırsa doğru yazımı, yanına yazılırsa yanlış yazımı olarak kabul edilir. Kısacası, “anayurt” kelimesi TDK verilerinde “anayurt” olarak yazılmıştır.

Ana kıta nasıl yazılır TDK?

Özel isim olmayan “kıta” kelimesi küçük harfle başlar, özel isim olan “bölge” kelimesi ise büyük harfle başlar.

Ana bayi nasıl yazılır TDK?

Birçok kişi dealer kelimesini “dealer” olarak yazdığında yazım hatası yapar. Bayi kelimesi dilimize Arapçadan gelen bir kelimedir. “Bayi” kelimesi belirli ürünleri satmaya yetkili kişi, kuruluş veya işletme anlamına gelir. TDK sözlüğüne göre, yazım kılavuzunda dealer kelimesinin doğru yazımı “dealer”dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir