İçeriğe geç

Anılar Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Anılar eş anlamlısı nedir?

Peki “hafıza” kelimesinin eş anlamlısı nedir? Anın eş anlamlısı hakkında ayrıntılar. Türk Dil Kurumu’na göre “hafıza” kelimesi “hatırlama” eş anlamlısı ile ele alınmaktadır.

Hatıranın eş anlamı nedir?

Hafıza kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu’na göre “hafıza” kelimesi “anma” kelimesinin eş anlamlısıdır.

Ozan’ın eş anlamlısı ne?

Türkçe dilbilgisine bağlı olarak Ozan kelimesinin eş anlamlısı iki ayrı kelimede kullanılmaktadır. – sevgili, – şair, Ozan kelimesini gün içinde aynı anlamı taşıyan bu iki anlamıyla değerlendirebilirsiniz.

Kelimenin eş anlamı nedir?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğüne göre Arapça kökenli olan kelimenin eş anlamlıları kelime, sözcük ve sözlüktür. Bazı durumlarda “kelime” bir çağrışım olarak kullanılabilir. Genellikle günlük hayatta konuşmalarda ve yazılarda kelime için eş anlamlı olarak “kelime” kullanılır.

Kalbin eş anlamı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Kırmızının eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Anılar ve hatıra eş mi zıt mı?

“Hediye kelimesinin zıt anlamı yoktur.” Eş anlamlısı “anı”dır.

Hatıranın diğer adı nedir?

Edebiyatta anı, bir kişinin kişisel yaşamının tamamını veya belirli bölümlerini konu edinen ve o döneme ait gözlemleri dile getirmeye yarayan metinlerdir.

Hatırlamak eş anlamlısı nedir?

Haberin devamı Hatara kelimesinden türetilen “hatır”, Türkçede “hatırlamak”, “akla gelmek” anlamlarına geliyor.

Lisanın eş anlamlısı ne?

Dil kelimesinin bir eşanlamlısı vardır. Dil kelimesinin eşanlamlısı nedir? Dil kelimesinin eşanlamlısı “dil”dir.

Şairin eş anlamlısı nedir?

Şair kelimesinin eş anlamlısı bard’dır. “Bard” kelimesi geçmişte daha yaygın olarak kullanılsa da, günümüzde yaygın olarak kullanılmadığı görülebilir. Ancak şair kelimesinin eş anlamlısı “ozan”dır.

Aşk kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İfade ettiği anlam nedeniyle popüler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aşk yerine şefkat, bağlılık, tutku ve tutku kelimelerini kullanma imkânı da vardır.

Arkadaşın eş anlamlısı ne?

Yıllar sonra bu taşıyıcı taşın adı “Arka Taşı” ve “Dost” olarak tanımlanmış ve bugün iletişimde olunan ve samimiyetine güvenilen kişilerin adıdır. Dost kelimesinin eş anlamlıları kayınbirader, dost, eş, yoldaş, yoldaştır.

Anının eş anlamı nedir?

“Hafıza” kelimesinin eş anlamlıları vardır. Türkçe dilinde bir anlamı vardır. “Hafıza” kelimesinin eş anlamlıları hatıra ve yadigardır.

Ara sıranın eş anlamlısı nedir?

ara sıra, ara sıra, ara sıra, bazen.

Anıt eş anlamlısı nedir?

1- Anıt: Arapçadan dilimize giren anıt kelimesi “ebed” kelimesinden türemiştir.

Hatırlamak kelimesinin eş anlamı nedir?

Haberin devamı Hatara kelimesinden türetilen “hatır”, Türkçede “hatırlamak”, “akla gelmek” anlamlarına geliyor.

Sözcüğün eş anlamlısı nedir?

“Word” kelimesinin eş anlamlısı word’dür. Word ve phrase aynı anlama geldiğinden, bu iki kelimenin bir cümlede birbirinin yerine kullanılması mümkündür. Bu iki kelime cümlede birbirinin yerine kullanılırsa, cümle ifadesine müdahale etmezler.

Hikâyenin eş anlamlısı nedir?

Hikaye kelimesi, tarih kelimesi yerine en sık kullanılan kelimelerden biridir. Hikaye kelimesinin bir diğer eşanlamlısı da meseldir. Son olarak, hikaye kelimesi olay kelimesi yerine de kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir