İçeriğe geç

Yat Kelimesinin Iki Anlamı Nedir

Yatın kaç tane anlamı var?

Yat kelimesi Türkçe “yatmak” fiilinin köküdür. Yatmak, uzanmak, dinlenmek ve uyumak anlamına gelir. Bed, bedridden ve lies kelimeleri aynı kökten türemiştir.

Yatın zıt anlamı ne?

Yatmak, ayağa kalkmanın zıttıdır. – “Yatmak” kelimesi “ayağa kalkmak” kelimesinin zıttıdır.

Al kelimesinin iki anlamı nedir?

Al kelimesi, şapka işaretiyle “l” olarak yazıldığında aldatma ve entrika anlamına gelir. Günümüzde al kelimesi renk anlamında kullanılır. Sarı ve maviyle birlikte üç ana renkten biri olan kırmızı, çeşitli ifadelerde ve formül ifadelerde de görülür. Örneğin, kırmızı yanaklara sahip olmak utanmak anlamına gelir.

Eş sesli kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Yatın ikinci anlamı nedir?

Seyahat, turizm ve kutlamalar için kullanılan lüks su taşıtlarına yat denir. Açık güverteli yatlara tender denir. Bunun dışında, amaçlarına ve donanımlarına bağlı olarak yaklaşık yirmi tip yat vardır.

Yatının anlamı nedir?

Yatlar genellikle deniz yolculuklarında gezi ve iş amaçlı kullanılan lüks teknelerdir. Motor veya yelkenle çalıştırılabilirler.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Şimdi bu konuda ele alacağımız diğer zıt anlamlılara bakalım. Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Yukarı Şişman = Zayıf Aç = Dolgun Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi, bu konuda birçok farklı zıt anlamlı kullanmak mümkün.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Al Türkçe mi?

Eski Türkçe āl “3. renk, renk, özellikle kırmızı renk, 2. (mecazi) “aldatma, hile” kelimesinden türemiştir. Çoğu eski dilde “beyaz” ve “siyah”tan sonra gelen üçüncü rengi belirten kelime “renkli, sarı-kahverengi” ve “kırmızı” anlamlarını taşır.

Arapça al ne demek?

Al -, Arapça belirli artikel, “the” anlamına gelir. 9 Haziran 2020Al -, Arapça belirli artikel, “the” anlamına gelir.

Al ne demek renk?

Kırmızı, kızıl veya mor, parlak bir gökkuşağının en dış rengidir. Sarı ve mavi gibi birincil renklerden biridir. Güneş, iç gökkuşağında kırmızı renge sahiptir ve gözlerimizin açısı 42 derecedir. Elektromanyetik spektrumun görünür renklerinden biridir.

Yat eş sesli midir?

Yat eş anlamlı mıdır? Evet, eş seslidir. Ayrıca denizdeki bir yat. Yat kelimesi eş seslidir ve eş anlamlısı olmayan kelimelerden biridir.

Hala sesteş mi?

Bunlar basit formda veya eklerle olabilir. Not: Dilimizde, şapka işareti (^) olan kelimelerin sesteşlerine gerek yoktur çünkü telaffuzları, yazımları ve anlamları farklıdır. Örnek: Babanızın kız kardeşinin adı Aunt.

Çay eş sesli mi?

EŞ SESLİ KELİMELER Tea kelimesi her iki cümlede de aynı şekilde yazılsa da anlamı farklıdır. İlk cümledeki tea bir içecektir. İkinci cümledeki tea ise küçük akarsuların adıdır. Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları farklı olan kelimelere homofon denir.

Yat açılımı nedir?

Terörle Mücadele Birlikleri (Kürtçe: Yekîneyên Antî Teror, kısa: YAT, Arapça: وحدات مكافحة الأرهاب) veya Terörle Mücadele Birlikleri, YPG ve YPJ’nin titizlikle eğitilmiş ve deneyimli üyelerinden oluşan Suriye Demokratik Güçleri’nin özel kuvvetleridir.

Yatağın eş anlamlısı nedir?

(Mobilya) Üzerinde şilte bulunan yatak, komodin, karyola iskeleti vb.

Sesteş nedir örnek?

“Sevgili veliler, öğrencilerimize her gün kitap okutun. “Küçüklerim, büyüklerimizi üzmeyelim.” Yazılışı ve telaffuzu aynı olan ancak anlamları tamamen farklı olan kelimelere eşsesli kelimeler denir.

Yer adı ne anlama gelir?

Yer adları; yaşadığımız yerin sembolleri ve semiyotik eşdeğerleridir. Bu nedenle, yer adlarının varlığı kendimizi içinde bulduğumuz veya daha önce hiç görmediğimiz ortamlara anlam verir, onları görünür kılar ve doğayla etkileşime girmemizi sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir