İçeriğe geç

Çerçeve Anlaşma Kapsamı Nedir

Çerçeve sözleşme ne demektir?

6356 sayılı Kanun, çerçeve anlaşmasının ikinci maddesinde “sektörel düzey”den bahsetmiştir. Kanunun 2. maddesinde şöyle denilmektedir: “Çerçeve anlaşma: Ekonomik ve Sosyal Konsey’de temsil edilen işçi ve işveren örgütlerine üye işçi ve işveren sendikaları arasında sektörel düzeyde akdedilen bir anlaşmadır.”

IPA II Çerçeve Anlaşması Nedir?

IPA ve IPA II Çerçeve Anlaşmaları, Türkiye’nin müzakere edilen fasıllar kapsamında AB uyumu için gereken hibe desteğinden nasıl yararlanacağını düzenler. Ayrıca, her iki Çerçeve Anlaşması da bu hibelerin Türkiye’de tabi olacağı vergi muafiyetlerinin genel kapsamını belirler.

EKAP’ta sözleşme nasıl yapılır?

EKAP sisteminde şirketlerle sözleşme imzalamak için bir bölüm bulunmamaktadır. Sözleşme manuel olarak imzalanmaktadır. Sonuç formu EKAP üzerinden gönderilmektedir. Sonuç duyurusu daha sonra EKAP’ta yayınlanmaktadır.

Münferit iş nedir?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Çerçeve anlaşma kapsamında mı ne demek?

Çerçeve anlaşma, bir veya daha fazla idare ile bir veya daha fazla istekli arasında, fiyatların belirlenmesine ilişkin koşulları ve mümkün olması halinde belirli bir süre içinde beklenen satın alma miktarlarını belirleyen bir anlaşmadır.

Çerçeve kanun ne demek?

Çerçeve Kanun, kanunlara hüküm veya madde ekleyen, bazı maddelerini kaldıran, bazı madde veya hükümlerini değiştiren kanundur.

IPA açılımı nedir?

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA), Avrupa Birliği’nin aday ülkelere üyelik için gerekli hukuki ve idari reformları gerçekleştirebilmeleri amacıyla sağladığı mali destektir.

IPA sözleşmesi nedir?

3.

IPA 2 nedir?

Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (IPA) 2014-2020 yıllarını kapsayan II. Dönem Başkanlığı görevini yürütecektir. Görev süresi, ülkemizin AB müktesebatına uyum sağlama ve uygulama kabiliyetinin artırılması ile ekonomik ve sosyal uyum kapasitesinin geliştirilmesi hedefleri çerçevesinde I. Dönem Başkanlığı’nın devamı niteliğinde yürütülecektir.

İhalede sözleşme imzalamazsa ne olur?

İhale üzerinde kalan ancak süresi içinde sözleşmeyi imzalamaya gelmeyenlerin teminatları, Kamu İhale Kanununun 44 üncü maddesi uyarınca gelir kaydedilir ve Kanunun 58 inci maddesi uyarınca kamu ihalelerinden çıkarılır.

2 ihaleye Kalan Ne Demek?

Sadece 2. İhaleye Kalan: İlk ihale tarihini geçen ve ikinci ihale tarihinde tekrar ihale edilecek ihalelerin görüntülenmesi için seçimin yapıldığı alandır. Tahmini Fiyat Aralığı: İhalede belirtilen malların toplam kıymet takdirine göre malları filtrelemek için tutar aralıklarının girildiği alandır.

EKAP üyelik ücreti ne kadar?

EKAP’a kayıt ücretsizdir. Elektronik kamu alımları platformuna kayıt için herhangi bir ücret alınmaz.

Çerçeve sözleşme nedir?

Türk Borçlar Kanunu’nda herhangi bir düzenleme bulunmayan çerçeve sözleşmeler, çeşitli türdeki hukuki ilişkiler için kullanılan, kendine özgü, süreklilik arz eden ve formül niteliğinde bir sözleşme türüdür.

Münferit ne demek örnek?

“Birey” kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı; “Tek, ayrı, kendi başına” anlamına gelir. Örnek cümle olarak ifade edilen; “Ama bu yalıtılmış hayranlık bizi aldatmasın.” Cemil Meriç’in cümlesi TDK’da alıntılanmıştır.

Munferit olay ne demek?

“İzole”, birçok şeyden genelleştirilemeyen ve ayrı tutulması gereken farklı olayları ifade eder. Öte yandan, tek bir olay, bir kalabalığın veya grubun eylemlerini ve fikirlerini temsil etmez. Bu nedenle, “istisnai”dir; ayrıktır.

Çerçeve sözleşme nedir banka?

– Çerçeve Sözleşme Kavramı Çerçeve sözleşme, mevzuatımızda açıkça tanımlanmış sözleşme türlerinden biri değildir. Ancak genel hatlarıyla tanımlamak gerekirse, çerçeve sözleşmeler, gelecekte akdedilmesi beklenen bireysel sözleşmeler için ortak hükümler oluşturmak amacıyla düzenlenen sözleşmeler olarak tanımlanabilir.

Çerçeve ödeme hizmetleri sözleşmesi nedir?

İşbu Sözleşmenin konusu; TT Ödeme ve Temsilcilik tarafından ödeme hizmeti almak isteyen tüketicilere ödeme hizmeti sağlanması, elektronik para ihracının yapılması ve tarafların bu alandaki hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesinden oluşmaktadır.

Çerçeve sözleşmesi nasıl feshedilir?

Sözleşme şartlarının ihlali ve fesih PeP, 2 (iki) ay önceden yazılı bildirimde bulunarak, tazminat ödemeden sözleşmeyi her zaman feshedebilir. Kullanıcı, herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeyi feshetmek isterse, bunu PeP’e 1 (bir) ay önceden bildirmelidir.

Çerçeve yönetmelik nedir?

Bu Yönetmeliğin amacı, yükseköğretim kurumlarında eğitim, fen, mühendislik, sağlık, sanat, spor ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin mesleki beceri ve deneyimlerini geliştirmeye yönelik ilgili programlarda uygulamalı eğitim yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir