İçeriğe geç

Cenabet Kuran Okursak Ne Olur

Cünüpken Kuran okunursa ne olur?

Bu sebeple Kur’an yüklü bu tür cihazlara abdest almadan dokunulabilir ve bu şekilde Kur’an okunabilir. Ancak Kur’an’ı abdestli okumak daha faziletli olduğundan elektronik cihazlarda Kur’an okunurken abdest alınması tavsiye edilmiştir.

Cünüp iken telefondan Kuran okunur mu?

Özetle, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunamayız ama Kur’an okurken abdestsiz cep telefonumuza, tabletimize veya bilgisayarımıza dokunabiliriz. Kur’an okurken abdest almak doğru olsa da, abdestsiz okumakta bir sakınca yoktur.”27 Ocak 2021

Cünüp olan kişi ne yapamaz?

Peygamber (s.a.s.), mü’minin necis olmakla (maddi olarak kirli) olmayacağını bildirmiştir (Buhârî, Gusûl, 23 [283]; Müslim, Hafız, 116 [372]). Ancak necis bir kimsenin yıkanmayı geciktirerek namazını kaçırması haram, elini ve ağzını yıkamadan yemek ve içmek mekruhtur.

Abdestsiz okunan Kuran kabul olur mu?

Abdestsiz bir kimsenin Kur’an okumasında bir sakınca yoktur. Hatta İslam alimlerinin bunun caiz olduğu konusunda ittifak ettikleri bildirilmiştir. Bu konudaki sahih hadisler, abdestsiz olup Kur’an okumak isteyen bir kimsenin Kur’an okumak için abdest almasına gerek olmadığını belirtmektedir.

Cünüpken Allah korur mu?

Cünüplük oruca engel değildir. Cünüplük gerektiren durum oruçtan önce mi, yoksa ihtilama şeklinde oruç sırasında mı meydana gelirse gelsin fark etmez. Ancak cünüp olan kişi mümkün olan en kısa sürede yıkanmalı ve temizlenmelidir. Cünüp iken namaz vakti geçmemelidir.

Cünüpken sure okumak günah mıdır?

Kişinin şunları yapması haramdır: Kur’an-ı Kerim’in yazılı sayfalarına dokunmak. Secdede okunması farz olan ayetleri okumak.

Yatarak Kuran okunur mu?

Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerim’i okurken veya dinlerken saygılı olmak gerekir. Bu sebeple, ayakta, oturarak, yan yatarak veya yatarak, adabı gözeterek ve saygısızlık yapmadan Kur’an-ı Kerim’i okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.

Abdestsiz ezber yapılır mı?

Kur’an-ı Kerim’in abdest almadan da ezberden okunabileceğinde şüphe yoktur, ancak o, Allah kelamı olduğu için, ezberden okunurken bile abdest alınması bazı âlimlerce tavsiye edilmiştir (Nevevî, el-Mekmû’, 2/69).

Cünüp iken Ayetel Kürsi okunur mu?

Ayetel Kürsi abdestsiz okunabilir mi? Ayetel Kürsi, Kuran-ı Kerim’de bulunur. Kuran-ı Kerim’in ayetleri abdest ve gusül olmadan okunamayacağı gibi, bu durumlarda Ayetel Kürsi de okunmamalıdır. Ayet ezberden okunursa, Kuran-ı Kerim’e dokunmayı gerektirmediği için okunabilir.

Cünüp iken ölürsen ne olur?

Bir kimsenin, eşiyle cinsel ilişkide bulunmak veya rüya görmek gibi mubah bir sebeple necis olarak ölmesi, onun imanının zayıf olduğuna veya kötü sonuçlarla öldüğüne delil değildir. Nitekim sahabeden Hanzala Radiyallahu Anh cünüp olarak şehit edilmiş ve melekler onu yıkamışlardır.

Duş almak gusül yerine geçer mi?

Bu nedenle, temizlik veya serinleme amacıyla yapılan yıkanma ve gusül abdest yerine geçmez. En iyisini Allah bilir.

En fazla kaç gün cünüp kalınabilir?

Arınma için beklenen süre kirliliğin türüne göre değişir. Cinsel ilişki ve ölü bir hayvana dokunma için bekleme süresi bir gün, ölü bir insana dokunma için ise yedi gündür. Bu süre bazen on dört, kırk veya seksen güne kadar çıkabilir. Geri çekilmeden sonra yıkanmak zorunludur.

Cünüp Kuran okunur mu?

7. Cünüplük, adet ve lohusalık halinde bulunanlar Kur’an okuyamazlar. Ancak bir ayetten az okuyabilir (yani yarısını okur, durur; sonra diğer yarısını okur). Uzun ayetlerde kısa ayetler ölçü alınır; yani kelime kelime sürekli okunur.

Regl iken Kuran okunur mu?

Hanefi, Şafii ve Hanbelilere göre, adetli veya lohusa kadınlar, cünüp kadınlar gibi Kur’an okuyamazlar. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Hayızlı kadın ve cünüp kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizi, Tahâret, 98 [131]; İbn Mâce, Tahâret, 105 [595-596]) demiştir.

Hangi sure abdestsiz okunmaz?

Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’in sure ve ayetlerini okumakta bir sakınca yoktur. Bunun dışında, abdestsiz Kur’an-ı Kerim okunamaz veya elle dokunulamaz.

Cünüpken sure okursak ne olur?

Cennette duaların kabul edilip edilmeyeceği sorusu birçok insanı ilgilendiren sorulardan biridir. Cinsel ilişkiden sonra temizlenmemiş, yani abdest almamış kişilere cünüp denir. Kabe’yi tavaf etmek, Kur’an okumak ve namaz kılmak gibi ibadetleri cennette yapmak haramdır.

Cünüpken ne okunmaz?

Cünüp iken Kur’an-ı Kerim okunmaz ama zikirsiz de kalmamak gerekir, cünüp olsa bile zikirsiz kalamaz – Cübbeli Ahmet Hocaefendi #LâlegülTV.

Cünüpken kurana el basılır mı?

Hanefi, Şafii, Hanbeli ve Maliki mezheplerinde hâkim olan görüşe göre; hayızlı, nifaslı veya necis olan kimsenin mushaf’a dokunması caiz değildir.

Cünüpken la ilahe illallah denir mi?

Kur’an-ı Kerim’i cünüp iken okuyamazsın ama zikirsiz de kalmamalısın, cünüp olsan bile zikirsiz kalamazsın – YouTube.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir